Spletna stran BTC City za slepe in slabovidne
/ Registracija     Trenutno niste prijavljeni
Za uporabo seznama želja se morate prijaviti
Dogodek

Nina Strnad in Peter Mihelič

[Arhiv]
Termin: 07.04.2017, pričetek: 20:00
Dvorana Mercurius

SiTi Teater BTC (Ljubljana, Mercurius jug)
Logo

Nina Strnad, ena najsuverenejših vokalistk mlajše generacije, in vsestranski ter v New Yorku živeči pianist Peter Mihelič, se bosta spomladi 2017 predstavila prvič po izidu albuma V luči življenja: zgodbe slovenske popevke (ZKP RTV Slovenija, 2016) in sočasno tudi prvič po enoletnem premoru od samostojnega dela.

Glasbenika, znana po čustvenih interpretacijah, skupaj muzicirata že več let. Spomladi 2016 sta svoje sodelovanje zaokrožila s prvim skupnim albumom V luči življenju in ga pred izidom predstavila na dveh odlično obiskanih oz. razprodanih ekskluzivnih koncertih v SNG Drama v Ljubljani in v Salonu uporabnih umetnosti v Mariboru. Repertoar zgoščenke zaobjema delovanje najpomembnejših skladateljev in piscev besedil slovenske popevke, saj je za takratni čas značilno, da so besedila pisali mojstri besede (Branko Šömen, Dušan Velkaverh, Elza Budau, Gregor Strniša, Milan Jesih, Miroslav Košuta) ter glasbo komponirali izobraženi skladatelji resne ali jazzovske glasbe (Ati Soss, Janez Gregorc, Jože Privšek, Jure Robežnik, Mojmir Sepe, Urban Koder). Vse omenjene zaslišimo v izvedbah skladb, ki sta jih ta dva priznana in mednarodno uveljavljena glasbenika priredila ter nadgradila z lastnim glasbenim izrazom in s tem avtorje nepogrešljivih melodij polpretekle zgodovine umestila v današnji čas ter prostor.

Glasbo, vpeto na album, ki je že ob samem izidu požel obilico zanimanja in pohval ter tudi po nekaj mesecih od izida ostaja eden najbolje prodajanih, sestavljajo tako znane kot manj znane zimzelene popevke. Gre za skladbe, ki izražajo močna čustva, hrepenenja, občudovanje, strast, a tudi čudenje nad lepoto in žalost ob izgubi. Nina Strnad in Peter Mihelič se tekom muziciranja kdaj dopolnjujeta in podpirata, medtem ko si kdaj nasprotujeta ter tako v kar največji meri poustvarita dramatičnost in čustvena ter atmosferična stanja posameznih zgodb. Nad mestom se dani, Orion, Zlati prah imaš v očeh, Ptica brez kril, Črni klavir, Moja strast, Vila z Rimskega zidu in druge bodo poslušalce, ki se bodo udeležili promocijskih koncertov preprosto zazibale v večer, ki ga bodo pomnili še dolgo zatem, ko bodo umolknili zadnji toni.

Sodelujoči

Nina Strnad

Peter Mihelič

Termin: 07.04.2017, pričetek: 20:00
Dvorana Mercurius

Izdelki iz e-kataloga
Vsi izdelki
Ni primernih podatkov.

MOJ SEZNAM ŽELJA

Seznam želja omogoča shranjevanje in deljenje s prijatelji.
Za uporabo seznama želja morate biti prijavljeni. . Če še nimate uporabniškega profila se registrirajte.
  1. € 48,00

    Masaža z naravnim kakavovim maslom, 50 minut

    Atlantis, vodno mesto
  2. € 37,00

    Shirodharta (masaža glave), 30 minut

    Atlantis, vodno mesto
Stran
Obiščite nas
Obiščite nas

Prijava

Za storitev se morate najprej prijaviti!

Če ste registrirani, vnesite svoj e-naslov in geslo. Če ste tukaj prvič, se najprej registrirajte.

Registracija

Splošni pogoji rabe osebnih podatkov

Ste pozabili svoje geslo?

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo