Spletna stran BTC City za slepe in slabovidne
/ Registracija     Trenutno niste prijavljeni
Za uporabo seznama želja se morate prijaviti
Članek

V Novem mestu znani zmagovalni vrtci in šole

Objavljeno: 29.03.2019

Oznake:

Logo

V petek, 29. marca 2019, je v BTC City Novo mesto potekal zaključni dogodek projekta Spodbujamo prijateljstvo.

Projekt je letos dosegel izjemno razsežnost – tako z vidika števila sodelujočih otrok kot geografske razsežnosti. Letos projekt namreč združuje 13.750 slovenskih otrok iz 215 šol in vrtcev iz vse Slovenije.

 »V družbi BTC se zavedamo pomena trajnostnega razvoja in družbene odgovornosti. Še posebej se posvečamo mladim, ki jih vidimo kot generatorje prihodnjega razvoja Slovenije. Razsežnost projekta kaže na to, da je spodbujanje prijateljstva med otroki, krepitev njihove ustvarjalnosti in vedoželjnosti o tej vrednoti nujno potrebno in koristno,« je ob zaključku programa poudarila vodja projekta  Vanda Bernetič, družbe BTC,  PE Misija Zeleno.

 Otroci so v okviru projekta ustvarili risbe, fotografije in druga likovna dela. Najboljši v kategoriji mlajši učenci so bili: OŠ Dolenjske toplice, OŠ Otočec,  OŠ Center Novo Mesto. V kategoriji starejši učenci nagrade prejmejo: OŠ Žužemberk, OŠ Cerklje ob Krki, OŠ Loka. Zmagovalne šole so bile nagrajene, sodelujoči v natečaju so prejeli tudi posebna priznanja za udeležbo.

 Meta Škedelj, predstavnica društva Sobivanje, je ob dogodku izpostavila: »V društvu Sobivanje se zavedamo, da sta sobivanje in dobri medsebojni odnosi osnova kakovostnega življenja. Preko projekta Spodbujamo prijateljstvo otroke spominjamo na vsa dobra drobna doživetja, ki jim bogatijo trenutke v šoli, doma in kjerkoli drugje. Tako otroke kot odrasle želimo spomniti na človeško toplino, ljubezen in medsebojno pomoč, ki so neločljivo povezani s prijateljstvom. To pa je nujno za strpnost v družbi.«

 V duhu trajnostne rasti, družbeno odgovornega delovanja in spodbujanja mladih k medsebojni pomoči in prijateljstvu družba BTC podpira projekt Spodbujamo prijateljstvo pod okriljem poslovnega stebra Misija: Zeleno. 

 

Logo

Izdelki iz e-kataloga
Vsi izdelki
Ni primernih podatkov.

MOJ SEZNAM ŽELJA

Seznam želja omogoča shranjevanje in deljenje s prijatelji.
Za uporabo seznama želja morate biti prijavljeni. . Če še nimate uporabniškega profila se registrirajte.
 1. € 68,50

  Mesečna karta za fitnes

  Millenium, športni center
 2. (€ 69,91)
  € 34,95

  ART H40561

  Alpina
Stran

  Obiščite nas
  Obiščite nas

  Prijava

  Za storitev se morate najprej prijaviti!

  Če ste registrirani, vnesite svoj e-naslov in geslo. Če ste tukaj prvič, se najprej registrirajte.

  Registracija

  Splošni pogoji rabe osebnih podatkov

  Ste pozabili svoje geslo?

  Pozabljeno geslo

  Nazaj na prijavo