Spletna stran BTC City za slepe in slabovidne
/ Registracija     Trenutno niste prijavljeni
Za uporabo seznama želja se morate prijaviti
Članek

Junija že 37. Maraton Franja BTC City z novo traso Barjanka

[Arhiv]

Objavljeno: 16.05.2018

Oznake:

Logo

Danes so organizatorji 37. Maratona Franja BTC City predstavili program in novosti, ki jih bodo deležni kolesarji in obiskovalci tridnevnega slovenskega praznika kolesarstva v vikendu 8.–10. junija 2018.

Danes so organizatorji 37. Maratona Franja BTC City predstavili program in novosti, ki jih bodo deležni kolesarji in obiskovalci tridnevnega slovenskega praznika kolesarstva v vikendu 8.–10. junija 2018. Kolesarsko društvo Rog, družba BTC in Mestna občina Ljubljana pričakujejo več kot 7.000 registriranih kolesarjev. Ti se bodo lahko podali po šestih trasah v skupni izmeri več kot 380 km. Letošnja novost je turistično športna preizkušnja Barjanka, nova preizkušnja v dolžini 83 kilometrov.

Tako kot ljudje slišijo klic narave, organizatorje in udeležence maratona vsako leto pozove Maraton Franja BTC City. V junijskem vikendu organizatorji pričakujejo med 7 in 8 tisoč udeležencev, ki se bodo podali po šestih trasah:

 • Maraton Franja BTC City (156 km),
 • Triglav mali maraton Franja (97 km),
 • kronometer Ljubljana – Domžale – Ljubljana (22/44 km),
 • Hofer družinsko-šolski maraton za vsakogar (22 km),
 • Vzajemna preizkušnja za najmlajše (1,2 km) in
 • nova preizkušnja Barjanka (83 km).
»Trasa Barjanka, ki je bila zasnovana s podporo Krajinskega parka Ljubljansko barje, poteka skozi vse občine na tem območju: Mestna občina Ljubljana, Občina Log – Dragomer, Občina Borovnica, Občina Brezovica, Občina Škofljica, Občina Vrhnika in Občina Ig. Cilj Barjanke pa ni spodbujanje tekmovanja, temveč udeležencem Franje ponuditi turistično športno doživetje, da raziščejo Ljubljansko barje in uživajo v njegovi kulturni in naravni dediščini,« je pojasnil Gorazd Penko, direktor Maratona Franja BTC City. »V družbi BTC kot veliki podporniki kolesarstva dogodek podpiramo že od leta 2003. V sodelovanju s Kolesarskim društvom Rog in Mestno občino Ljubljana si prizadevamo, da vsako leto Franjo še izboljšamo. Našo motivacijo črpamo iz predanosti tej športni disciplini, spoštovanja in ohranjanja kolesarske tradicije ter številnih možnosti za druženje in poslovno sodelovanje. Tako se bomo še naprej trudili krepiti Franjin ugled in slovensko kolesarsko kulturo,« je poudaril Jože Mermal, predsednik uprave družbe BTC in predsednik organizacijskega odbora 37. Maratona Franja BTC City. Marko Kolenc, vodja oddelka za šport v Mestni občini Ljubljana: »Ljubljana je kolesarsko mesto, v katerem ima maraton Franja prav posebno mesto. Mestna občina Ljubljana ga z veseljem podpira že vrsto let in lepo je videti, ko se vsako leto v začetku junija kolesarji vseh generacij zberejo na tem izjemnem kolesarskem dogodku. Vsakdo najde preizkušnjo zase, najbolj pa me navdušuje kar štiri tisoč glava množica na družinski preizkušnji. Letos se bomo v Ljubljani s ponosom pridružili novi trasi po ljubljanskem Barju, ki bo postala nova trajnostna turistična trasa, polna naravnih in kulturnih znamenitosti, namenjena tako Ljubljančanom, kot tudi obiskovalcem glavnega mesta.« Kljub ohranjanju kolesarske tradicije maraton iz leta v leto dobiva nove razsežnosti skozi bogat spremljevalni program, partnersko podporo, globalno razsežnost, obiskanost in pestrost kolesarskih preizkušenj ter seveda energije vseh vpletenih. Za nemoteno in varno doživetje bo skrbelo: 60 gasilskih društev, 2.300 prostovoljcev, 140 motoristov, 200 policistov in reševalne ekipe z več kot 40 člani medicinskega osebja. Maraton pa ni le kadrovski ampak tudi velik organizacijski zalogaj, kar pričajo naslednji podatki in zanimivosti:
 • Za kolesarje velike in male Franje organizatorji pripravljajo 4 tisoč paketov z izdelki pokroviteljev, ki jih tri dni pakirajo otroci člani Kolesarskega društva Rog.
 • Vsi registrirani kolesarji bodo tudi letos prejeli medaljo. Absolutni zmagovalci bodo prejeli tudi penino Astoria in pokale, ki jih je izdelalo podjetje MDM. Kolesarji na Barjanki bodo dobili medaljo z motivom metulja, ki jo je oblikovala Mojca Mravlja, dijakinja Srednje šole za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani.
 • Na okrepčevalnih postajah ob trasah bo razdeljenih 300 kg napolitank (Knoppers), 1,5 tone pomaranč (Hofer) in nekaj tisoč energetskih ploščic.
 • Za okrepčilo v BTC Cityju bo udeležence pričakalo 10 tisoč porcij testenin z omako oziroma 1,2 tone testenin in nekaj deset litrov omake. Dodatno bomo postregli 5 tisoč sladoledov (Leone), 12 tisoč jogurtov (Zott), nekaj tisoč litrov juhe in energetskih napitkov ter nekaj tisoč ploščic Pro Action ter 180 kg piškotov (pekarna Adamič).
Maraton Franja BTC City je največji kolesarski dogodek v Sloveniji in je del svetovne serije maratonov UWCT Grand Fondo. V dosedanjih 36. izvedbah se ga je skupno udeležilo preko 150 tisoč udeležencev iz več kot 70 držav sveta, v letih 2016 in 2017 pa je doživel tudi evropsko nadgradnjo s projektom My sport is Franja. S svojo dolgoletno tradicijo prispeva k promociji kolesarstva in s tem zdravega načina življenja. Več o Maratonu Franja BTC City preberite na: www.franja.org.
Logo

Izdelki iz e-kataloga
Vsi izdelki
Ni primernih podatkov.

MOJ SEZNAM ŽELJA

Seznam želja omogoča shranjevanje in deljenje s prijatelji.
Za uporabo seznama želja morate biti prijavljeni. . Če še nimate uporabniškega profila se registrirajte.
 1. € 29,00

  Uhan GUESS UBE61078

  Slowatch
Stran

  Obiščite nas
  Obiščite nas

  Prijava

  Za storitev se morate najprej prijaviti!

  Če ste registrirani, vnesite svoj e-naslov in geslo. Če ste tukaj prvič, se najprej registrirajte.

  Registracija

  Splošni pogoji rabe osebnih podatkov

  Ste pozabili svoje geslo?

  Pozabljeno geslo

  Nazaj na prijavo