Spletna stran BTC City za slepe in slabovidne
/ Registracija     Trenutno niste prijavljeni
Za uporabo seznama želja se morate prijaviti
Članek

Ljubno 2018: Prižgimo navijaški žar - 27. in 28. januar 2018

[Arhiv]

Objavljeno: 03.01.2018

Oznake:

Logo

"Ljubno je Planica ženskih skokov. Po obisku in vzdušju, ga nobena tekma deklet v svetovnem pokalu ne prekaša," je izjavil legendarni Primož Peterka.

Slovenski ženski smučarski skoki so v pretekli sezoni presegli vsa pričakovanja in zastavljene cilje, slovenske orlice pa so na prenovljeni skakalnici na Ljubnem osvajale zgodovinska odličja in srca navijačev. Letos dekleta stojijo na pragu novih izzivov in zrejo v prihodnost z optimizmom, saj je začetno obdobje na Ljubnem za njimi, za nadaljevanje pravljice o slovenskih ženskih smučarskih skokih pa so si zastavile nove, še višje cilje.

“Ljubenska tekma ima v mednarodnem merilu primat najspektakularnejše tekme za svetovni pokal v smučarskih skokih za ženske, ” je Olimpijska zveza Slovenije zapisala na svoji spletni strani. Poleg prenovljene skakalnice so za to zaslužni srčni Ljubenci, ki so s trudom in vztrajnostjo pa tudi s precejšnjimi finančnimi vložki poskrbeli za moderen smučarski center in odlično organizacijo ter z lokalnim kulinaričnim, turističnim in kulturnim bogastvom, predvsem pa s svojo toplino očarali domače in tuje obiskovalce tekem na Ljubnem.

Slovenske smučarske skakalke so se na najlepši način poklonile tako Ljubencem kot navijačem in ne nazadnje svojim podpornikom ter poskrbele, da je bila prva osvojena zmaga ljubenske tekme za svetovni pokal v smučarskih skokih za ženske na prenovljeni skakalnici slovenska. To zmago in osvojitev še dveh odličij je konec tedna v času valentinovega spremljalo 20 tisoč ljudi.

Po Ljubnem smo v Lillehammerju dobili celo evropsko mladinsko olimpijsko prvakinjo v podobi Eme Klinec, zaključek svetovnega pokala pa je Maja Vtič ozaljšala s tretjim mestom v skupnem seštevku. Naše skakalke niso počivale na lovorikah in so v letu 2016 stale na stopničkah tudi na poletnih tekmah FIS pokala, se odlično odrezale na tekmah poletne velike nagrade in preizkušnjah celinskega pokala, v letošnjo sezono pa vražje Slovenke vstopajo z novimi, še višjimi cilji.

Program 2018

Petek, 26. januar 2018

 • 12.00 Uradni trening
 • 14.00 Kvalifikacije

Sobota, 27. januar 2018

 • 12.45 Poskusna serija
 • 13.35 Slavnostna otvoritev
 • 14.00 1. tekmovalna serija, sledi 2. tekmovalna serija

Nedelja, 28. januar 2018

 • 12.45 Poskusna serija
 • 13.35 Slavnostna otvoritev
 • 14.00 1. tekmovalna serija, sledi 2. tekmovalna serija

Prodaja vstopnic

Vstopnice bo možno kupiti tudi 27. in 28. januarja na bencinskem servisu PETROL na Ljubnem in ob vstopu na prizorišče na blagajni Eventima.

Cena vstopnice

 • 10 EUR za posamezni tekmovalni dan

Prost vstop

 • otroci do 14. leta starosti
 • imetniki Modre kartice Smučarske zveze Slovenije, ki morajo na vhodu poleg veljavne Modre kartice predložiti tudi osebni dokument

Dodatne informacije

Logo

Izdelki iz e-kataloga
Vsi izdelki
Ni primernih podatkov.

MOJ SEZNAM ŽELJA

Seznam želja omogoča shranjevanje in deljenje s prijatelji.
Za uporabo seznama želja morate biti prijavljeni. . Če še nimate uporabniškega profila se registrirajte.
 1. € 16,19

  GNOJILO ZA TRATO UNIVERZAL 3 KG (1KOS)

  Merkur, trgovski center
 2. (€ 49,99)
  € 25,00

  Prstan cz

  925 Srebrnina
Stran

  Obiščite nas
  Obiščite nas

  Prijava

  Za storitev se morate najprej prijaviti!

  Če ste registrirani, vnesite svoj e-naslov in geslo. Če ste tukaj prvič, se najprej registrirajte.

  Registracija

  Splošni pogoji rabe osebnih podatkov

  Ste pozabili svoje geslo?

  Pozabljeno geslo

  Nazaj na prijavo