Spletna stran BTC City za slepe in slabovidne
/ Registracija     Trenutno niste prijavljeni
Za uporabo seznama želja se morate prijaviti
Članek

479 stopnic bo premagovalo preko 600 tekačev

[Arhiv]

Objavljeno: 14.11.2017

Oznake:

Logo

V soboto, 18. novembra 2017.

Danes se začenja zaključno odštevanje do 4. Alive Step Up teka po stopnicah Kristalne palače v Ljubljani. Do nedelje, ko so bile odprte prijave, se je skupaj z otroci prijavilo več kot 600 tekačev, ki se bodo v soboto v osmih kategorijah borili za svoj osebni rekord. Štirje izmed njih bodo za leto dni dobili častni naziv princ in princesa (enkratni vzpon; 479 stopnic) ter kralj in kraljica Kristalne palače (trikratni vzpon; 1437 stopnic). Prijave za otroke so odprte še do četrtka.

Poleg posameznikov in trojk je na tekmovanje prijavljenih tudi 60 gasilskih društev, ki prihajajo iz različnih koncev Slovenije. Prijavljeni so tudi tekači iz Avstrije, Italije, Hrvaške in Češke. Med njimi tudi avstrijska olimpijka iz leta 2014, Veronika Windisch, ki bo branila naziv kraljica Kristalne palače. Svojo udeležbo je napovedal tudi paraolimpijec Haki Doku, ki se bo na invalidskem vozičku spustiti po stopnicah tekmovališča in bo postanek v Ljubljani postavil ob bok Londonu, Parizu, Tel Avivu, Berlinu, Frankfurtu in še nekaterim, ki jih je kot tekmovalec v tem letu že obiskal.

Sta pa vrh skupaj s podporniki že sredi preteklega tedna kar 895-krat osvojila Andrej Težak Tešky in Beba Ščap, ki sta z dobrodelnimi 24 urami vzponov otvorila SMS linijo za donacije za Pediatrično kliniko v Ljubljani. Sporočila s ključno besedo OTROK ali OTROK5 na 1919 že polnijo račun, svoje pa je dodala tudi družba BTC, ki je podprla akcijo z donacijo enega evra od vsakega vzpona na vrh. Pediatrična klinika bo tako prejela še dodatnih 895 evrov.

»Želja je, da dogodek vsako leto nadgradimo. Letos imamo prvič kategorijo, ki bo potekala kar 5 ur. Step Up Triglav Run je izziv pri katerem tekmovalec premaga nadmorsko višino najvišjega vrha in simbola Slovenije - Triglava. Nadgradili smo dobrodelnost z pred-dogodkom 24 ur Kristalne palače in aktivirali zbiranje sredstev preko SMS linije. Vsi skupaj že komaj čakamo soboto,« šest dni pred prireditvijo razmišlja Boštjan Gams, organizator športno-dobrodelnega dogodka.

Se vidimo v soboto, 18. novembra, ko bomo lahko hkrati s telesno aktivnostjo in ozaveščanjem o prednostih uporabe stopnic tudi dobrodelni. Dogajanje bo tako kot preteklo leto tudi tokrat mogoče spremljati tudi preko spletnega prenosa na spletni strani.

Logo

Izdelki iz e-kataloga
Vsi izdelki
Ni primernih podatkov.

MOJ SEZNAM ŽELJA

Seznam želja omogoča shranjevanje in deljenje s prijatelji.
Za uporabo seznama želja morate biti prijavljeni. . Če še nimate uporabniškega profila se registrirajte.
 1. € 33,00

  Ayurvedska masaža, 30 minut (masaža hrbta)

  Atlantis, vodno mesto
 2. € 34,99

  Bloopsi punčka Mimi

  Baby Center
Stran

  Obiščite nas
  Obiščite nas

  Prijava

  Za storitev se morate najprej prijaviti!

  Če ste registrirani, vnesite svoj e-naslov in geslo. Če ste tukaj prvič, se najprej registrirajte.

  Registracija

  Splošni pogoji rabe osebnih podatkov

  Ste pozabili svoje geslo?

  Pozabljeno geslo

  Nazaj na prijavo