Spletna stran BTC City za slepe in slabovidne
/ Registracija     Trenutno niste prijavljeni
Za uporabo seznama želja se morate prijaviti
Članek

Made with Y: Počasi se daleč pride, hitro še hitreje

[Arhiv]

Objavljeno: 13.11.2017

ABC HUB (Ljubljana, Emporium sever)

Logo

8. novembra 2017 smo se v Hotelu Maribor zbrali na Otvoritveni konferenci drugega cikla projekta Made with Y.

Po uvodnem nagovoru je Andraž Šiler, strokovni direktor Zavoda Ypsilon, obiskovalcem konference predstavil odlične rezultate prvega cikla in orisal nekaj načrtov za prihodnost.

V prvem ciklu obeležili izjemne rezultate

Po prvem ciklu projekta so v Zavodu Ypsilon izvedli 50 dni ali preko 565 ur aktivnosti za udeležence, zaposlitve pa priskrbeli 29 mladim. Poleg odličnih rezultatov jih k nadaljevanju dela spodbuja v prvi vrsti pozitiven odziv mladih in sodelujočih podjetij pa tudi predavateljev, ki so vodili treninge, delavnice in izobraževanja.. V drugem ciklu projekta bodo še nadgradili metode dela, ponosni pa so predvsem na zares dobro pripravljen kurikulum in vrhunsko ekipo predavateljev in moderatorjev.

Čaka vas pestro, a učinkovito leto

V prihajajočem letu bo dogajanje pestro. Kot v prvem ciklu bodo tudi tokrat delavnice intenzivne, saj v Zavodu Ypsilon verjamejo v učinkovit trening brez odlašanj. Obetajo se zaposlitveni bootcampi ter osebnostno profiliranje, ki ni namenjeno le spoznavanju udeležencev, temveč vključenim v projekt Made with Y služi k boljšemu spoznavanju svojih želja in ambicij. Poleg coaching aktivnosti na več nivojih si v Zavodu Ypsilon obetajo, da v okviru projekta izvedejo vsaj dve raziskavi, in sicer o poklicih prihodnosti ter o milenijcih na delovnih mestih. Posebnost Made with Y so t.i. matching dogodki za povezovanje mladih in delodajalcev, predvidoma se bodo odvijali od januarja do maja 2018. V marcu 2018 v Zavodu Ypsilon pripravljajo tudi posebno dvotedensko usposabljanje, pri katerem bo šlo za zmes mehkih veščin in veščin programiranja, ki so nujno potrebne za nastop na sodobnem trg dela.  Made with Y bo zaokrožen z zaključno konferenco, h kateri želijo povabiti tudi druge izvajalce podobnih programov v Sloveniji.

Pogovor s Sašo Arsenovičem

Ker je Zavod Ypsilon otvoritveni dogodek organiziral v Mariboru, so organizatorji želeli povabiti gosta, ki bo poznal stanje in utrip v drugem največjem slovenskem mestu. Eden izmed uspešnih Mariborčanov je gotovo podjetnik Saša Arsenovič, lastnik podjetja Galerija Gosposka d.o.o., ki ima za seboj mnogo uspešnih gostinskih in turističnih projektov revitalizacije mesta, za dosego svojih ciljev pa ponavadi naredi še korak več kot ostali. Na dogodku je obiskovalcem zaupal svojo uspešno zgodbo, manjkalo pa ni niti nasvetov o poslu, življenju in sploh vsem.

Mariborska mladina, izjemno proaktivni in samoiniciativni spraševalci iz občinstva, so ga povprašali o njegovem delu, morebitnem županovanju, o njegovih ventilih, ki mu pomagajo, da se izogne izgorelosti, veliko pa je bilo zanimanja tudi za njegove prihodnje projekte. Mladim je zaupal svoje vrednote, med katerimi je poudaril trajnost in prizemljenost. Ceni ju, ker ob uspehu spodbujata skromnost, ob neuspehu pa omogočata hitrejši skok nazaj na noge.


Izdelki iz e-kataloga
Vsi izdelki
Ni primernih podatkov.

MOJ SEZNAM ŽELJA

Seznam želja omogoča shranjevanje in deljenje s prijatelji.
Za uporabo seznama želja morate biti prijavljeni. . Če še nimate uporabniškega profila se registrirajte.
 1. € 19,99

  Moj prijatelj Piki Jakob jedilni set iz bambusa

  Mladinska knjiga, knjigarna, papirnica in Svet knjige
Stran

  Obiščite nas
  Obiščite nas

  Prijava

  Za storitev se morate najprej prijaviti!

  Če ste registrirani, vnesite svoj e-naslov in geslo. Če ste tukaj prvič, se najprej registrirajte.

  Registracija

  Splošni pogoji rabe osebnih podatkov

  Ste pozabili svoje geslo?

  Pozabljeno geslo

  Nazaj na prijavo