Spletna stran BTC City za slepe in slabovidne
/ Registracija     Trenutno niste prijavljeni
Za uporabo seznama želja se morate prijaviti
Članek

Festival slovenskih jedi in običajev

[Arhiv]

Objavljeno: 10.10.2017

Oznake:

Logo

Vabljeni na Tržnico BTC City v soboto, 14. oktobra 2017.

V soboto, 14. oktobra 2017, bo na Tržnici BTC City od 8. do 14. ure potekal Festival slovenskih jedi in običajev. Na tem oktobrskem sejmu na Tržnici  BTC Cityj Ljubljana bodo obiskovalci spoznavali slovenske tradicionalne običaje in jedi, ki so povezane z mesecem, ki postreže z raznolikimi in okusnimi plodovi.

Na drugo oktobrsko soboto bodo obiskovalci na Tržnici BTC City veselo počastili naravo, ki je to jesen zopet bogato postregla s pridelki. Na sejmu se bodo predstavile vse slovenske pokrajine in obiskovalcem ponudile tradicionalne oktobrske jedi, okusili bodo lahko pijačo in sladke dobrote. Stojnice bodo polne mesnin, sirov in drugih mlečnih izdelkov, avtohtonih vin in mladega mošta, ki bo z mehurčki opozarjal na čas bistrenja. Manjkale ne bodo niti jedi iz buč, druge zelenjave in sadja.

Festival slovenskih jedi in običajev bo tudi paša za oči. Na ogled bo postavljena kulturna dediščina prednikov. Med njimi bodo razna stara orodja in naprave, ki so jih nekoč, nekateri pa tudi danes, uporabljali pri stiskanju grozdja in pripravi vina, kuhanju brinjevca, pri izdelavi masla, trenju lana, mletju žita in drugih tradicionalnih opravilih. Zbrane bodo zabavale tudi folklorne skupine iz različnih delov Slovenije, ki se bodo ob glasbi zavrtele v svojih pisanih nošah.

Na festivalu bodo obiskovalci lahko kupili predstavljene jesenske dobrote, pridelke in specialitete. Da bo odločitev, kaj kupiti, lažja, bo živilska tehnologinja Marija Merljak s strokovnimi nasveti in pojasnili svetovala, kako lahko hrana pomaga našemu zdravju. Za dobro vzdušje bo s povezovanjem prireditve poskrbela dramska igralka Maja Martina Merljak.

Vabljeni!

Logo

Izdelki iz e-kataloga
Vsi izdelki
Ni primernih podatkov.

MOJ SEZNAM ŽELJA

Seznam želja omogoča shranjevanje in deljenje s prijatelji.
Za uporabo seznama želja morate biti prijavljeni. . Če še nimate uporabniškega profila se registrirajte.
 1. € 172,00

  Pametna tehtnica Index

  Garmin trgovina
 2. € 209,00

  Ročna ura GUESS W0469L1

  Slowatch
Stran

  Obiščite nas
  Obiščite nas

  Prijava

  Za storitev se morate najprej prijaviti!

  Če ste registrirani, vnesite svoj e-naslov in geslo. Če ste tukaj prvič, se najprej registrirajte.

  Registracija

  Splošni pogoji rabe osebnih podatkov

  Ste pozabili svoje geslo?

  Pozabljeno geslo

  Nazaj na prijavo