Spletna stran BTC City za slepe in slabovidne
/ Registracija     Trenutno niste prijavljeni
Za uporabo seznama želja se morate prijaviti
Članek

Ikea: Trajnostno naravnano podjetje, ki ustvarja lepši svet za mnoge ljudi

[Arhiv]

Objavljeno: 02.10.2017

Logo

Ikea želi pozitivno vplivati na ljudi in planet ter tudi s tem soustvarjati boljši vsakdan za mnoge ljudi.

IKEA Ljubljana

 • IKEA Ljubljana
 • IKEA Ljubljana
 • IKEA Ljubljana
 • IKEA Ljubljana
 • IKEA Ljubljana
 • IKEA Ljubljana

Poslovna ideja družbe IKEA je ponuditi širok nabor pohištvenih izdelkov po cenah, dostopnih za mnoge, in vedno oblikovanih z mislijo na trajnostne rešitve. Družba si prizadeva, da bi do leta 2020 dosegla energetsko neodvisnost in sama proizvedla toliko energije kot je porabi. V ta namen so od leta 2009 v obnovljive vire energije investirali 1,5 milijarde evrov. Še korak naprej, da bi povečala svoj pozitivni vpliv na okolje, je IKEA storila s ponudbo za bolj trajnostno življenje doma – z oblikovanjem notranje opreme doma, ki pomaga ljudem živeti bolj trajnostno, varčevati z energijo in vodo ter zmanjšati količino hrane, ki jo zavržejo.

Iz sivega v zeleno

Trgovina Ikea Ljubljana bo zasedala nekaj več kot 31.000 m2 danes degradiranega industrijskega območja. Stavba bo imela številne trajnostne elemente, kot so uporaba geotermalne energije, LED razsvetljave in sončnih celic, recikliranje 23 različnih vrst odpadkov, uporaba deževnice za izplakovanje stranišč in zalivanje ter možnost uporabe brezplačnih polnilnih postaj za električne avtomobile, namenjene strankam.

Pohištvo, ki odgovarja na potrebe mnogih ljudi

Ikea nudi navdih in pohištvene rešitve za vse okuse, življenjske razmere in višino razpoložljivih denarnih sredstev. Vsi izdelki so oblikovani v skladu s t.i. »demokratičnim oblikovanjem«, kar pomeni, da morajo izpolnjevati pet meril: odličen dizajn, uporabnost, obliko, nizko ceno in trajnostni pristop. V trgovini v Ljubljani bo na voljo približno 9.000 izdelkov. Čeprav je osrednja Ikea ponudba na voljo po vsem svetu, pa vsi pohištveni izdelki in rešitve odražajo potrebe, želje in izzive, s katerimi se soočajo lokalni kupci. Zato Ikea obiskuje tudi domove v okolici trgovin - da spozna več o tem, kako ljudje živijo ter kako jim lahko pomaga izboljšati kakovost njihovega vsakdanjega življenja in doma. Ta spoznanja nato prenaša v rešitve in izdelke, ki jih ponudi.


Izdelki iz e-kataloga
Vsi izdelki
Ni primernih podatkov.

MOJ SEZNAM ŽELJA

Seznam želja omogoča shranjevanje in deljenje s prijatelji.
Za uporabo seznama želja morate biti prijavljeni. . Če še nimate uporabniškega profila se registrirajte.
Stran

  Obiščite nas
  Obiščite nas

  Prijava

  Za storitev se morate najprej prijaviti!

  Če ste registrirani, vnesite svoj e-naslov in geslo. Če ste tukaj prvič, se najprej registrirajte.

  Registracija

  Splošni pogoji rabe osebnih podatkov

  Ste pozabili svoje geslo?

  Pozabljeno geslo

  Nazaj na prijavo