Spletna stran BTC City za slepe in slabovidne
/ Registracija     Trenutno niste prijavljeni
Za uporabo seznama želja se morate prijaviti
Članek

Družbi BTC energetska nagrada za trajnostni sistem ogrevanja Vodnega mesta Atlantis

[Arhiv]

Objavljeno: 21.04.2016

Oznake:

Atlantis, vodno mesto (Ljubljana, Vodno mesto Atlantis)

Logo

V okviru 18. Dnevov energetikov, je Časnik Finance podelil energetske nagrade. Nagrado v kategoriji »Energetsko učinkovit projekt« prejela družba BTC v sodelovanju s skupino Aquafil za sistem ogrevanja Vodnega mesta Atlantis z odpadno industrijsko toploto iz podjetja Julona.

Energetske nagrade v treh kategorijah – za energetsko učinkovito podjetje ali ustanovo, za energetsko učinkovit projekt in za promocijski projekt URE/UVE – je Časnik Finance podelil na 18. Dnevih energetikov, ki potekajo v organizaciji Akademije Finance v partnerstvu z Inštitutom Jožef Stefan. Prejemnica nagrade za energetsko učinkovit projekt je družba BTC, ki svoje Vodno mesto Atlantis v BTC Cityju Ljubljana od decembra 2015 ogreva s presežkom toplotne energije iz podjetja Julon iz skupine Aquafil. Projekt prinaša občutne energetske in finančne prihranke obema partnerjema, pozitivni učinki pa se odražajo tudi v občutno manjšem bremenu za okolja.

Janez Povše, direktor Enote za energetski management in tehnične zadeve v družbi BTC, ob prejemu nagrade poudarja: »Nagrada za energetsko učinkovit projekt je priznanje družbi BTC za dobre trajnostne poteze v okviru okoljske odgovornosti. Potrjuje našo usmeritev v skladu s strategijo razvoja družbe BTC do 2020, da je poslovna odličnost možna v sinergiji z okoljem in v sodelovanju s partnerji.«

Zakaj projekt družbe BTC predstavlja »energetski presežek«? Toplotna energija v obliki vroče vode, ki jo uporablja Vodno mesto Atlantis, v podjetju Julon nastaja v proizvodnem procesu ECONYL®. To energijo podjetje Julon delno ponovno uporabi v proizvodnih procesih, preostanek pa ni več neizkoriščen presežek energije, temveč glavni vir toplotne energije za Vodno mesto Atlantis.

S sodelovanjem družbe BTC in skupine Aquafil se je zmanjšala proizvodnja toplotne energije v Ljubljani. Konkretno, ta projekt zmanjšuje emisije ogljikovega dioksida za več kot dva tisoč ton na leto, kar je toliko, kolikor jih povzroči 1.100 avtomobilov, ki vsako leto prevozijo po 12.700 kilometrov. To posledično pomeni bolj čist zrak v prestolnici in s tem višji življenjski standard Ljubljančanov.

Energetska učinkovitost, katere paradni projekt predstavlja nov sistem ogrevanja v Vodnem mestu Atlantis, je ena od področij odgovornega delovanja družbe BTC. Ta pod okriljem poslovnega stebra Misija: Zeleno združuje še tri ključna področja delovanja: okoljevarstvo, zeleno energijo in družbeno odgovornost. Vsak izveden projekt uresničuje Strategijo razvoja družbe BTC do leta 2020, pri čemer je trajnostni razvoj v središču z iskanjem priložnosti za zeleno ekonomijo in spodbujanje inovativnosti.

Logo

Izdelki iz e-kataloga
Vsi izdelki
Ni primernih podatkov.

MOJ SEZNAM ŽELJA

Seznam želja omogoča shranjevanje in deljenje s prijatelji.
Za uporabo seznama želja morate biti prijavljeni. . Če še nimate uporabniškega profila se registrirajte.
 1. € 26,90

  Brisača WAVE 70x140

  Svilanit
 2. (€ 139,90)
  € 97,93

  ART D45771

  Alpina
Stran

  Obiščite nas
  Obiščite nas

  Prijava

  Za storitev se morate najprej prijaviti!

  Če ste registrirani, vnesite svoj e-naslov in geslo. Če ste tukaj prvič, se najprej registrirajte.

  Registracija

  Splošni pogoji rabe osebnih podatkov

  Ste pozabili svoje geslo?

  Pozabljeno geslo

  Nazaj na prijavo